Overbevisende stigninger på de europæiske aktiemarkeder

De europæiske aktiemarkeder bliver understøttet af mandagens solide fremgang på de amerikanske markeder. På de tre store europæiske fondsbørser stiger indeksene i omegnen af 0,6 pct.

De danske aktier fortsatte også med at køre op, og C20-indekset åbner 0,6 pct. højere i kurs 511,38 efter mandagens massive indeksstigning på 1,7 pct. Især Danske Bank og DSV lagde godt fra land.

Danske Bank, som mandag lukkede 2,4 pct. højere, åbner 1,3 pct. højere i kurs 218,8. Nordea åbner 0,6 pct. højere i kurs 91,8. Vejtransportselskabet DSV stiger 1,8 pct. til kurs 126,8.

Novo Nordisk-aktien er mere tilbageholdende og stiger blot 0,3 pct. til kurs 647. Novo Nordisk får en hård lussing af investeringsbanken Lehman Brothers årlige, internationale undersøgelse "Pharmapipelines", som kigger klodens største medicinalselskaber efter i sømmene. Det skriver Dagbladet Børsen tirsdag. Inden for segmentet af specialiserede medicinalselskaber er det kun Lundbeck-partneren Forest Labs, der er værre stillet end Novo Nordisk.

A.P. Møller Mærsk, som mandag steg 2,4 pct., åbner tirsdag med en kursfremgang på 0,5 pct. til kurs 73.900. APM's største forretningsenhed, Maersk Line, får opmærksomhed, idet shippingavisen Lloyd's List skriver, at containerrederier, der opererer på ruterne fra Europa til Asien, vil sige "nej" til op til en fjerdedel af deres last for at få raterne op. Lloyd's List skriver ligeledes, at det canadiske rederi Seaspan vil øge sin flåde til 100 skibe i 2010 og dermed vil være det største containerrederi i verden.

Tørlastrederiet D/S Norden nyder godt af både det gode forretningsklima i branchen samt investorernes øgede lyst til risiko. D/S Norden stiger 2,6 pct. til kurs 593. D/S Norden er den aktie, som har klaret sig bedst i tredje kvartal med en kursfremgang på ekstreme 56,3 pct. beregnet med en slutkurs på 558.

SAS åbner 0,5 pct. højere i kurs 93. Det skandinaviske flyselskab har i sommers annonceret, at Spanair ønskes sælges, men SAS vil gerne have flere bud på sit spanske datterselskab Spanair. Det skriver nyhedsbureauet AFX.

Producenten af luftventilation og luftafkølingssystemer Dantherm uændret i kurs 187,5. Dantherm's franske datterselskab inden for forretningssegmentet Procesventilation, Dantherm Filt-ration, har solgt selskabets aktiviteter inden for lakanlæg. Den årlige omsætning inden for forretningsområdet udgør 60 - 80 mio. kr.

RB-Børsen