Oven på ny iPhone: Apple måtte tage til takke med kursfald på grønt Wall Street

Mens teknologigiganten Apple måtte tage til takke med et kursfald oven på sine seneste produktlanceringer, gik det anderledes positivt for det generelle amerikanske aktiemarked i tirsdagens handel.

Tirsdag blev Apples nye telefon iPhone X præsenteret i Californien, men teknologigiganten måtte tage til takke med et kursfald oven på produktlanceringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN LAM

Mens teknologigiganten Apple måtte tage til takke med et kursfald oven på sine seneste produktlanceringer, gik det anderledes positivt for det generelle amerikanske aktiemarked i tirsdagens handel.

De tre ledende aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, sluttede alle med stigninger på omkring 0,3 pct. For sidstnævnte skete det til trods for et fald på 0,4 pct. til Apple, som lancerede sine seneste tre nye smartphones kaldet iPhone 8, 8 plus og ikke mindst iPhone X.

Frem mod lanceringerne var der skruet store forventninger op til særligt iPhone X'en, der af Apples administrerende direktør, Tim Cook, bliver kaldt "fremtiden for smartphones", da den blandt andet benytter en ny form for teknologi, der scanner brugerens ansigt til eksempelvis at låse op.

Investorerne så dog ikke ud til at være synderligt begejstrede over nyhederne fra Apple, som har sat et prisskilt på 999 dollar på iPhone X'en, hvilket gør smartphonen til den dyreste nogensinde fra producenten.

Blandt de andre selskaber på den amerikanske børs var der igen fokus på israelske Teva Pharmaceuticals Industries, som mandag oplyste, at det har hyret Kåre Schultz som ny administrerende direktør fra Lundbeck.

Mandag bød investorerne nyheden velkommen med en kursstigning på 19,4 pct. til Teva Pharmaceuticals Industries, og tirsdag steg aktien yderligere med 4,4 pct. for selskabet, der blandt andet tjener sine penge på at kopiere medicinalprodukter.

Endelig var der også fokus på medicinalselskabet Sage Therapeutics, som faldt tilbage med 13,7 pct., efter at det måtte meddele, at et forsøg med et middel mod livstruende krampeanfald havde slået fejl.

Onsdag morgen ser tirsdagens overordnede optimisme ud til at være forduftet en anelse hos investorerne, da futures for de ledende amerikanske aktieindeks peger nedad med omtrent 0,1 pct.