Opturen og rekorderne fortsætter

De danske aktieinvestorer snydes heller ikke torsdag for de generelt stigende kurser på aktier verden over.

Læs mere
Fold sammen

De danske aktieinvestorer snydes heller ikke torsdag for de generelt stigende kurser på aktier verden over. Det danske C20-indeks sætter atter intraday-rekord fra åbningen i niveau 523 rent, og ligger efter et kvarters handel til en stigning på 0,3 pct. til 522,81.

Optimismen har rod i nattens stærke kinesiske eksporttal, som har sendte ikke mindst de asiatiske rederier til vejrs. Eksporten steg 14,1 pct. på årsbasis i december, eller langt over økonomernes forventninger om en stigning på 5 pct. Det kinesiske rederi China Cosco er torsdag steget over 7 pct., og herhjemme er A.P. Møller - Mærsk at finde blandt de mest stigende C20-aktier efter en gevinst på 1,5 pct. til 45.920 kr.

Årets helt store positive overraskelse, Vestas, er igen at finde i C20-toppen med en stigning på 2 pct. til 37,44 kr. og en samlet gevinst siden årsskiftet på over 17 pct. Vestas har hentet en midlertidig afløser til direktørposten i sin centraleuropæiske division. Det bliver den tidligere Nordex-topchef Thomas Richterich, der skal bestride posten hos Vestas, indtil en permanent løsning bliver annonceret.

Carlsberg er åbnet 0,2 pct. lavere i 568 kr. Børshuset Bryan Garnier har lagt pres på bryggeriaktien med en nedjustering til "neutral" fra "køb".

Danske Bank, der er årets næstbedste investering i C20 med en gevinst på tæt ved 13 pct., stiger 1,1 pct. til 107,7 kr.

Det er dagen derpå for Bang & Olufsen. Aktien faldt næsten 10 pct. onsdag til 64,5 kr efter et svagt regnskab for andet kvartal. Torsdag skal B&O finde sig på plads igen, mens en del analytikere sender nye klippede estimater ud for den gamle elektronikkoncern. Det har foreløbigt presset aktien yderligere 1,6 pct. lavere til 635 kr.

Alm. Brand Markets har nedjusteret B&O til "sælg" fra tidligere "køb" og skåret kursmålet med en tyver til 60 kr. Handelsbanken har skåret kursmålet til 66 kr. fra 75 kr., og holder fast i en "reducér"-anbefaling. Nordea skærer nogenlunde tilsvarende sit kursmål til 65 kr. fra 80 kr.

Nordea har desuden sænket anbefalingen af rederiet Norden til "hold" fra tidligere "køb". Norden, der siden november er steget fra kurs 146 til 171,4 kr., kan modsat nyde godt af stigningerne i de asiatiske rederiaktier. Nordeas kursmål bliver også løftet til 180 kr. fra 165 kr. Aktien er åbnet 0,1 pct. nede i 171,2 kr.

Brøndby stiger 7,3 pct. op til deadline kl. 12, hvor medarbejderne skal meddele, om de går ind på ledelsens ønske om en lønnedgang på 10 pct. permanent samt ekstraordinært yderligere 15 pct. i de første tre måneder.