Optræk til uro om nyt børsselskab

Capinordic-direktør Steen Bryde repræsenterer nu godt 10 pct. af aktierne i rederiet Nordic Tankers. Nu vil han ind i bestyrelsen.

Capinordic-direktør Steen Bryde vil have indflydelse på det nye børsselskab, Nordic Tankers. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
Uroen er så småt begyndt at ulme omkring Nordic Tankers, der blev børsnoteret for knap et halvt år siden.

Steen Bryde, der siden er blevet større aktionær i Nordic Tankers, har således bedt om en ekstraordinær generalforsamling med nyvalg af bestyrelsesmedlemmer som eneste punkt på dagsordenen.

Sagen er, at Steen Bryde vil selv i bestyrelsen.

- Jeg mener, at en aktiepost på over 10 pct. berettiger til en plads i bestyrelsen, og jeg mener også, jeg har noget at bidrage med, siger han til RB-Børsen.

Han sætter spørgsmålstegn ved rederiets strategi, men kan ikke vurdere, om den er rigtig udefra.

- Har Nordic Tankers den rigtige strategi udfra en rederi-tankegang? Er det det rigtige bare at være "tonnageprovider"? Har man de rigtige skibstyper?, spørger han.

Umiddelbart har han ikke svaret.

- Jeg ved det ikke præcist, før jeg kommer i bestyrelsen, siger han.

Steen Bryde meldte sig i oktober som ejer af 5,09 pct. af Nordic Tankers, men nu oplyser han, at han repræsenterer over 10 pct. af selskabets aktiekapital.

Steen Bryde er mest kendt som medstifter af og direktør i velhaverbanken Capinordic.

Tidligere på året købte Capinordic-koncernen og tilknyttede personer aktier op i det børsnoterede ITH Industri Invest og krævede en ekstraordinær generalforsamling for at få valgt ny bestyrelse. Under dramatiske omstændigheder lykkedes det Capinordic-folkene at sætte sig på ITH Industri Invest, som nu er omdannet til et solenergi-selskab.

På et bestyrelsesmøde fredag vil tid og sted for generalforsamlingen i Nordic Tankers blive fastsat.

Bestyrelsesformand for Nordic Tankers Mogens Buschard kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere.

- Jeg kan for nuværende ikke oplyse yderligere. Vi holder bestyrelsesmøde fredag for at drøfte det nærmere, siger han til RB-Børsen.