Optimismen spirer igen på USA-børserne

Mandagens usikkerhed om retningen på den økonomiske udvikling ser ud til endnu engang at være fortrængt til fordel for en optimistisk stemning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske investorer har igen sendt de amerikanske aktier højere ved åbning. Dog bryder investorerne sig fortsat ikke om hardwareproducenten Dell's opkøb af Perot Systems, hvilket får Dell til at falde.

Det amerikanske Dow Jones Industrial indeks stiger 0,2 pct. til 9.801. Det teknologitunge Nasdaq-indeks ligger 0,3 pct. højere i 2144.

- De, som benægter at økonomien er i bedring, er enten ikke opmærksom på de mange data, eller også tror de bare ikke på, hvad de viser. Aktiemarkedet understøtter vores syn. Det er en ledende indikator og har forudsagt en forbedret økonomisk situation siden begyndelsen af marts, skriver investeringchef i Yardeni Researc Ed Yardeni ifølge Marketwatch.

Dell falder 2,1 pct. til 15,7 dollar, efter at den schweiziske bank Credit Suisse har sænket sin anbefaling til "neutral" fra "outperform". Justeringen kommer dagen efter, at Dell offentliggjorde, at selskabet har til hensigt at købe IT-servicevirksomheden Perot Systems for 3,9 mia. dollar. Netop Perot Systems får samtidig hævet sit kursmål hos finanshuset Jefferies til 30 dollar fra tidligere 11 dollar, hvilket afspejler Dells bud. Anbefalingen bliver dog sænket til "hold" fra "køb".

Stålproducenten US Steel stiger 2,7 pct. til 49,3 dollar, efter at analytikerne i Bank of America hæver deres anbefaling af aktien til "neutral" fra "underperform".

Den amerikanske detailkæde Macy's stiger 6 pct. til 18,8 dollar, efter at finanshuset Citigroup har hævet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold". Citigroup er blandt andet blevet mere positive på Macy's omsætning.

Krydstogtskibsoperatøren Carnival stiger 7 pct. til 34,3 dollar, efter at selskabet i forbindelse med sit tredjekvartals-regnskab har hævet sine indtjeningsforventninger til helåret. Samtidig har finanshuset Merrill Lynch tilføjede aktien til sin "Europe 1"-liste

Lowe's falder 0,9 pct. til 21,8dollar, efter at gør-det-selv-kæden tirsdag på et analytikermøde fastholdt sine indtjeningsforventninger til indeværende år, mens selskabet gav nye prognoser for 2010. I indeværende regnskabsår lyder indtjeningsprognosen fortsat på 1,13-1,21 dollar per aktie, mens at Lowe for 2010 venter en indtjening mellem 1,24-1,35 dollar per aktie. Analytikerne havde en forventning inden mødet om en indtjening i 2009 og 2010 på 1,21 og 1,34 dollar per aktie.

USA's største guldproducent Newmont Mining stiger 3,1 pct. til 45,8 dollar, efter at guldprisen for ottende dag i træk ser ud til at holde sig over den psykologiske 1000-dollargrænse.

AMR, som blandt andet ejer American Airlines, meddelte sent mandag, at det planlægger at udbyde 30 mio. aktier samt 250 mio. dollar konvertible gældsbreve. AMR falder 3,9 pct. til 8,7 dollar.

Den amerikanske centralbank holder tirsdag og onsdag rentemøde, og en rentebeslutning vil blive offentliggjort onsdag. Markedet forventer fortsat, at centralbanken vil fastholde den rekordlave rente, og markedet tror ligeledes på, at udtalelserne i forbindelse med renteafgørelsen stort set vil være de samme som sidste gang.

RB-Børsen