Optimisme giver medvind til USA-aktierne

De amerikanske aktier stiger igen. Investorerne sætter deres lid til, at nationens kreditvurdering forbliver i topklasse, og at centralbanken fortsat vil holde renten i bund.

Foto: Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandagens pessimisme på de amerikanske aktiemarkeder blev kortvarig. Tirsdag rettede kurserne sig igen i takt med, at investorerne fik troen på en snarlig økonomisk genrejsning igen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Folk vælger at tro på, at recessionen er forbi og at det værste er bag os," siger analytikeren Dan Mcmahon fra Raymond James Financial Inc. i New York og tilføjer:

"Det ser ud til at gå i den rigtige retning, når det gælder de økonomiske data."

En af årsagerne til den gode stemning var, at den seneste auktion over statsobligationer ser ud til at forløbe uden problemer. Interessen for obligationerne er høj, og det er med til at understøtte investorernes tiltro til, at USA kan opretholde sin AAA-kreditvurdering.

Derudover er der også en stærk tro på, at den amerikanske centralbank, Fed., fortsat vil stimulere økonomien ved at holde den toneangivende rente på et minimum.

Aktiekurserne steg over en bred kam. I front var dog en stribe sektorer, der er specielt følsomme over for kunjunktursvingninger. Finans-, tech- og industrisektorerne fik medvind på den konto.

Ved børslukketid var Dow Jones Industrials-indekset steget med 0,5 procent, Standard & Poor 500 var oppe med 0,7 procent, mens det teknologitunge Nasdaq Composite-indeks lå 0,4 procent højere, end det var begyndt dagen.