Optakt til FLSmidth-regnskab: Kundernes investeringslyst kommer i fokus

Læs mere
Fold sammen

Der er lagt op til en smule bedring i resultaterne, men lidt lavere ordreindgang, når ingeniørkoncernen FLSmidth onsdag morgen kommer med regnskab for andet kvartal.

Aktieanalytikerne venter ifølge Ritzau Estimates en mindre stigning i omsætningen til 4638 mio. kr. fra 4585 mio. kr., mens driftsoverskuddet (EBITA) ses stige til 422 mio. kr. fra 342 mio. kr. i samme periode året før.

Derimod er der udsigt til et samlet fald i ordreindgangen, selv om FLSmidth kan glæde sig over, at stemningen hos kunderne - der blandt andet tæller de store mineselskaber - er bedre set end længe. Analytikerne venter et fald på 6,2 pct. til 4296 mio. kr.

HANDELSKRIG KAN DÆMPE OPTIMISME

FLSmidth har ikke annonceret store mineordrer i kvartalet, men forud for regnskabet har flere af konkurrenterne ifølge Sydbank leveret pæne regnskaber, og finske Metso kunne blandt andet fortælle, at det nu ser "tiltagende vækst" inden for salg af mineudstyr mod tidligere "stabil vækst".

- Der er ikke forventninger om, at FLSmidth kommer til at ændre sine forventninger, så vi vil især holde øje med, hvordan investeringslysten er i minesektoren, hvor vi har set positiv retorik hos flere af konkurrenterne. Opsvinget holder ved, men er fortsat på et lavt niveau, siger aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank.

- Det bliver værd at holde øje med, hvad ledelsen siger på de områder. Jeg tror dog, at de vil holde ved sine seneste formuleringer, men det vil jeg egentlig opfatte som positivt set i lyset af handelskrigen og det seneste fald i råvarepriserne, siger han.

I forbindelse med regnskabet for første kvartal lød det fra FLS-ledelsen, at der er større aktivitet hos mineselskaberne, der så småt begynder at kigge på nye investeringer, men at nogle projekter er påvirket af manglende godkendelser hos myndigheder.

TO ORDRER LUNER I CEMENT

I FLSmidths cementdivision er markedet også præget af forsigtighed, men analytikere og investorer har forud for regnskabet kunne notere sig en positiv nyhed, da det danske selskab i weekenden kunne annoncere, at det er tæt på at lande to ordrer til en samlet værdi af 1,86 mia. kr.

- Det er en positiv overraskelse, at FLSmidth er tæt på to store ordrer i cementafdelingen. Det signalerer, at selskabet står godt konkurrencemæssigt i et presset marked, selv om marginalerne dog formentlig er små, siger Mikkel Emil Jensen.

FLSmidths egne forventninger til 2018 er en omsætning på 18-20 mia. kr. og en EBITA-margin på 8-10 pct., og analytikerne venter ingen justeringer i forbindelse med regnskabet.

Regnskabet ventes offentliggjort onsdag den 8. august omkring klokken 8.00.

/ritzau/FINANS