Opkøbsspekulation sætter TDC på japansk dukse-liste

Den japanske storbank Nomura har mandag sat TDC på listen over sine foretrukne aktier i den europæiske telesektor, de såkaldte »Top Picks«. Det sker ikke mindst, da banken ser potentiale for en konsolidering.

TDC kan være et egnet emne for opkøb fra en af telebranchens helt store spillere, mener Nomura. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard

Sammen med placeringen hæves kursmålet til 54 kr. fra 50 kr. mens anbefalingen er fastholdt på "buy".

I en større analyse af den europæiske telesektor vurderer Nomura, at 2013 har været et hårdt år for branchen samlet grundet pres på mobilpriserne. 2014 vurderes heller ikke at blive en fest, omend året ses byde på en stabilisering.

Samlet venter Nomura, at toplinjen i branchen vil stige med 0,8 pct. i 2014 og driftsresultaterne, EBITDA, med 0,6 pct. Det vil være vigtigt at se, hvem der kan få mest værdi ud af udrulningen af 4G-netværk ifølge Nomura.

DET STORE OPKØBSSPØRGSMÅL

Det helt store spørgsmål, og det der til dels driver opjusteringen af kursmålet for TDC, er udsigten til konsolidering i branchen. Allerede nu ligger flere opkøb til revision hos konkurrencemyndighederne og udfaldet af disse, kan blive en katalysator for konsolidering i branchen.

»Vi forventer en godkendelse af konsolidering i Tyskland, der vil føre til en ny indsats for at finde en fornuftig løsning for branchen i markedet. Den helt store katalysator vil dog være en bekræftelse af AT&Ts interesse i europæiske aktiver. Politiske faktorer vil sandsynligvis give et modsvar fra de store spillere. Vi anbefaler derfor en kurv af mellemstore aktører, der vil nyde godt af en konsolideringstrend,« skriver Nomura.

Sådan en er TDC, der trods sin dominans i Danmark er blandt de små spillere på det europæiske telemarked.

»TDC har taget det interessante skridt at trænge dybere ind på det svenske erhvervsmarked, hvilket vi tolker som at hæve de synergieffekter, en potentiel overtagelse fra en større spiller, vil have. Resultatet af en konsolidering ville samtidig være en reduktion til tre aktører i Danmark fra fire, hvilket ville styrke en bedring af markedet,« skriver Nomura.

FORTSAT DANSK DOMINANS

Ud over udsigten til et opkøb, der bør belønne aktionærerne med en præmie, hæfter Nomura sig ved, at TDC står stærkt, som det er.

»Vi mener, at TDC fortsat tilbyder investorer en stabil indtjening og med yderligere værdi fra en potentiel konsolidering. TDC's dominans på markedet vil sandsynligvis ikke komme under øget pres i 2014, omend markedet for betalings-tv oplever nogle fluktuationer. Mobilmarkedet til sandsynligvis forbedres i takt med, at Telenor begynder at implementere en større restrukturering,« skriver Nomura.

TDC stiger 1,4 pct. mandag til 49,92 kr. per aktie. TDC er steget 25 pct. år til dato.