Opgør mellem Trump og Clinton er svært at greje for aktieinvestorerne

Det bliver en udfordring for aktieinvestorerne at forholde sig til det forventede opgør mellem den republikanske præsidentkandidat Donald Trump og Demokraternes Hillary Clinton om den amerikanske præsidentpost.

Læs mere
Fold sammen

Det vurderer analytiker i finanshuset UBS Paul Donovan, der forsøger at forberede sine kunder på, hvordan de skal anskue et eventuelt præsidentvalg mellem de to kandidater, skriver Financial Times.

»Det bliver kompliceret af, at det, der kan ske i Kongressen, kan få lige så stor indflydelse, som hvad der sker i Det Hvide Hus«, siger han i en podcast.

»Usikkerheden forstærkes af en vis uklarhed, om hvad Trumps politik egentlig er. Desuden er de annoncerede eller formodede politikker fra de to kandidater tilstrækkeligt langt fra hinanden til at gøre prisindregningen for mulige udfald fra de to platforme yderst vanskelig«, påpeger han videre.

Mangemilliardæren Warren Buffett, der blandt andet er kendt for sine evner som investor, er dog ikke bekymret for, hvem der bliver USA's næste præsident.

"Det vil ikke være det største problem" for Berkshire Hathaway, sagde Warren Buffett på sit selskabs ordinære generalforsamling i slutningen af sidste uge ifølge cnbc.com.

Han tilføjede, at selskabet vil "klare sig fint", uanset om Demokraternes frontløber, Hillary Clinton, eller den republikanske kandidat, Donald Trump, vinder valget ved præsidentvalget til november.

Donald Trump har taget et meget stort skridt nærmere at blive republikanernes præsidentkandidat, efter at han natten til onsdag dansk tid sejrede klart ved primærvalget i delstaten Indiana.

Modstanderen Ted Cruz' lejr havde på forhånd udset sig Indiana som en stat, der kunne vindes, men Texas-senatoren valgte efter endnu et nederlag til Trump at trække sig fra kapløbet.

Hos Demokraterne tog Bernie Sanders til gengæld en overraskende sejr over frontløberen Hillary Clinton.