Opec: Efterspørgslen på olie vil stige næste år

Efterspørgslen på olie vil på verdensplan stige med omkring 1,2 mio. tønder per dag næste år, og det vil hjælpe med at skabe balance på oliemarkedet.

Efterspørgslen på olie vil på verdensplan stige med omkring 1,2 mio. tønder per dag næste år Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGEI KARPUKHIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer oliekartellet Opec i sin månedlige rapport, der udkom tirsdag eftermiddag, ifølge Dagens Næringsliv.

Ifølge mediet bygger oliegruppens forventninger om en højere efterspørgsel på, at den økonomiske udvikling er forbedret, og at bilkørslen og bilsalget vil stige i både USA og Kina. Det er dermed også uden for Europa, at efterspørgslen forventes at stige mest.

Organisationen, der består af 12 olieeksporterende lande, forventer, at olieudbuddet vil falde uden for medlemslandene.

Produktionsfaldet forventes dog at ramme i et langsommere tempo end i indeværende år, og Opec forventer, at olieudbuddet uden for organisationslandene kommer til at være 56,03 mio. tønder per dag i gennemsnit i år, hvilket er et fald fra 56,40 mio. tønder. Næste år forventes udbuddet uden for Opec at falde til 55,92 mio. tønder per dag i gennemsnit.

»Dermed vil markedsforholdene bidrage til at fjerne generelt overflødige olielagre i 2017,« skriver Opec i rapporten ifølge Dagens Næringsliv.

Tirsdag eftermiddag stiger prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, med 3,5 pct. til 47,88 dollar, mens en tønde amerikansk WTI-olie stiger 3,1 pct. til 46,14 dollar.