Onsdagens obligationer: Trumps straftold får fokus

Små udsving i den tiårige amerikanske statsobligation natten til onsdag indikerer en stille åbning på det danske obligationsmarked muligvis med tendens til let stigende renter.

Fra nøgletalskalenderen skal investorerne ikke vente alt for meget kurspåvirkende nyt.

Der kommer endelige opgørelser af indkøbschefernes forventningsindeks for servicesektoren i eurozonen, og tal for det amerikanske handelsunderskud. Desuden taler et par af den amerikanske centralbanks regionale chefer i løbet af onsdagen.

Det overskyggende tema i markedet er dog velkendt og handler stadig om handelskrig.

- Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med uændrede til lidt højere renter. Investorerne vil i dag holde øje med signaler fra Trump-lejren, da den offentlige høringsperiode om ny straftold på kinesiske varer udløber. Det betyder, at Trump kan aktivere en ny straftold allerede fra i morgen, skriver Mathias Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i sin morgenkommentar.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation ligger onsdag morgen uændret i 2,90 pct. efter en rentestigning på 4 basispoint tirsdag. I forhold til niveauet ved dansk børslukketid onsdag er niveauet omkring et halvt basispoint højere.

Tirsdag steg renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 2 basispoint til 0,31 pct.

/ritzau/FINANS