Onsdagens obligationer: Stille og roligt rentefald i dagens løb

Først på dagen var det rentemæssigt en næsten helt stille og rolig dag på det danske obligationsmarked. Men stille og roligt over middag faldt stort set jævnt uden umiddelbar forklaring.

Først på dagen var det rentemæssigt en næsten helt stille og rolig dag på det danske obligationsmarked. Men stille og roligt over middag faldt stort set jævnt uden umiddelbar forklaring.

Renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i 2027 endte i underkanten af 0,49 pct. - 3 basispoint lavere end slutniveauet tirsdag. Stort set samme udsving sås på tiårige statsobligationer i Tyskland.

FLERE NØGLETAL OG EN TALE

Markedet blev beriget af foreløbige PMI-tal fra eurozonen, der samlet set var bedre end ventet, da fællesmålingen kom ind på 55,8 mod ventet 55,5 og 55,7 i juli.

PMI for industrien steg uventet, mens PMI for servicesektoren faldt lidt. Også PMI-tal for de store EU-økonomier - Tyskland og Frankrig - viste et lignende billede.

Inden da skuffede dansk forbrugertillid, da den faldt mere end ventet. Tilliden dykkede i årets ottende måned til 7,6 fra 10,5 i juli, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet en forbrugertillid på 9,5.

ECB-chef Mario Draghi har holdt også tale onsdag morgen, men der kom ikke noget nyt markedsmæssigt ifølge seniorstrateg i Nordea Morten Hessner.

ECB's opkøbsprogram blev dog italesat, da Mario Draghi forsvarede programmets effekter og slog fast, at centralbankerne fortsat har mulighed for at påvirke markederne på trods af det lave renteniveau, der har været en udfordring de seneste år, hvis de er villige til at føre en mere utraditionel politik.

I eftermiddagen løb var der amerikanske PMI-tal for august og salg af nye huse for juli. Samlet set var de blandede.

Forbrugertilliden for eurozonen for august overraskede, da den kom ind på minus 1,5 mod ventet minus 1,8 og 1,7 måneden før.

Markedet ser nu frem mod nyt fra centralbankkonferencen i Jackson Hole torsdag til fredag, der vil bestemme renteslutfacit for ugen. Både chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, og hans amerikanske modstykke, Janet Yellen, taler.

/ritzau/FINANS