Onsdagens obligationer: Stille marked i vente inden amerikanske taler

Der er udsigt til en stille start på det danske obligationsmarked onsdag morgen, hvis man spejder mod udviklingen i den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation.

Onsdag kan investorerne se frem til et par nøgletal, hvor der herhjemme kommer tal for beskæftigelsen for lønmodtagere for andet kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHANIE KEITH

Onsdag morgen ligger renten på den tiårige amerikanske statsobligation fladt, da den på de asiatiske markeder handles i 2,97 pct., og renten er dermed tilbage på samme niveau, som da det danske marked lukkede tirsdag, efter at den havde været oppe at ramme 2,98 pct.

Den tiårige danske statsobligation lukkede tirsdag med en rente på lige i underkanten af 0,38 pct. efter at have været småt stigende i løbet af dagen.

Onsdag kan investorerne se frem til et par nøgletal, hvor der herhjemme kommer tal for beskæftigelsen for lønmodtagere for andet kvartal.

Nationalbanken offentliggør i løbet af formiddagen en rapport om økonomiske forhold, der dog traditionelt ikke har stor indvirkning på renteudviklingen. Det, der vil blive skævet mest til, er tal fra USA, hvor producentpriserne for august kommer hen på eftermiddagen.

Tallet viser, hvor store prisstigninger de amerikanske virksomheder oplever, når de køber varer hos andre virksomheder.

Der er også taler fra to amerikanske centralbankchefer. James Bullard, som er chef for den amerikanske centralbank i St. Louis, holder tale i Chicago, men han har dog ikke stemmeret før i 2019, og hans kollega Lael Brainard, som er medlem af Federal Reserves' styrelse, taler i Detroit.

De holder tale forud for offentliggørelsen af den amerikanske Beige Book-rapport, der lander onsdag aften efter dansk børslukketid. Den udgør en del af det økonomiske grundlag for det fælles rentemøde, som afholdes den 26. september.

Sydbank vurderer, at der skal holdes mest øje med Lael Brainard, som har stemmeret i 2018, og at hun på det seneste har været en anelse hård i sine udtalelser.

»Hun ser blandt andet ingen hindringer i, at Fed kan hæve styringsrenten, hvis rentekurven inverterer ( korte renter er højere end de lange renter, red.) , der historisk har været et varselsskud om en snarlig recession. Vi vurderer, at Lael Brainard hælder mod yderligere to renteforhøjelser i 2018,« skriver makroanalytiker i Sydbank Mathias Rømer Sproegel.