Onsdagens obligationer: Stilfærdig stigning efter mange nøgletal

Nøgletal var der nok af, men udsvingene var alligevel begrænsede i onsdagens obligationshandel, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede i 0,47, som var blot 1 basispoint højere end såvel åbningsniveauet som lukkeniveauet tirsdag eftermiddag.

Læs mere
Fold sammen

En tilsvarende afdæmpet udvikling sås på de store markeder i Frankfurt, Paris og London, hvor de toneangivende renter steg 1 basispoint, mens den italienske rente faldt 1 basispoint.

Eftermiddagen bød på de amerikanske aktivitets- og tillidsindeks, PMI- og ISM-tal for oktober for den amerikanske industrisektor samt ADP-rapporten for den private jobskabelse. PMI-indekset endte en kende højere end ventet i 54,6, mens ISM-indekset for industrien skuffede med et fald til 58,7 mod et ventet fald til 59,5 fra septembers 60,8.

For ADP-rapporten var forventningen ifølge Bloomberg News en tilgang på 200.000 nye job i oktober, og her var overraskelsen positiv med et plus på 235.000 nye job.

Gennem dagen så handlerne frem mod slutningen af rentemødet i den amerikanske centralbank i forventning om udtalelser, der vil bekræfte en rentestigning i næste måned. Og ellers er fokus især på fredagens amerikanske jobrapport for oktober, hvor der ventes 313.000 nye job uden for landbruget.