Onsdagens obligationer: Rolige dag inden afslutning på rentemøde i USA

Den rolige tendens på det danske obligationsmarked, der prægede onsdagens handel, fortsatte indtil lukketid. Investorerne havde fokus rettet mod USA, hvor rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, slutter klokken 20.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte 1 basispoint lavere i 0,49 pct. i forhold til tirsdagens lukkeniveau.

Før rentemødet i Federal Reserve var der en klar forventning om, at renten bliver hævet 25 basispoint til 1,75-2,00 pct. 92 ud af 92 adspurgte økonomer hos Bloomberg News venter en forhøjelse.

Blandt investorerne er der derfor især fokus på, hvilke indikationer der kommer om centralbankens renteforventninger for resten af 2018.

- Fokus er på Feds rentebane - de såkaldte "dot plots" - der indikerer Fed-medlemmernes forventninger til antallet af renteforhøjelser. Vi venter, at Fed opjusterer rentebanen, så den i alt indikerer fire renteforhøjelser i år, så der også ventes renteforhøjelser i september og december, skriver Jyske Banks rente- og valutastrateg Morten Hassing Povlsen i en analyse.

Eurostat offentliggjorde tal fra industriproduktionen i eurozonen i april, der viste et fald på 0,9 pct. fra måneden før, mens den steg 1,7 pct. sammenlignet med april sidste år. Konsensus var ifølge Bloomberg News et fald i produktionen på 0,7 pct. på månedsbasis, mens der på årsbasis var ventet en stigning på 2,5 pct. Tallene på månedsbasis er opgjort sæsonkorrigeret.

Fra USA kom der producentpriser fra USA. Tallene overraskede, da de steg med 0,5 pct. i maj på månedsbasis, hvor økonomer adspurgt af Bloomberg havde ventet en stigning på 0,3 pct. På årsbasis var der tale om en stigning på 3,1 pct. mod en ventet stigning på 2,8 pct. ifølge økonomerne.

Ser man på udviklingen eksklusive fødevarer og energi, også kaldet kerneproducentpriserne, var priserne 0,3 pct. højere end i måneden før, mens den årlige stigningstakt var på 2,4 pct. Der var ventet stigninger på henholdsvis 0,2 og 2,3 pct. i kerneproducentpriserne ifølge Bloombergs adspurgte økonomer.

Pressemeddelelsen fra Feds rentemøde kommer klokken 20, og en halv time senere starter pressekonferencen med chefen for banken, Jerome Powell.