Onsdagens obligationer: Rolig morgen i vente uden de store nøgletal

Investorerne må sandsynligvis spejde langt efter større udsving på det danske obligationsmarked onsdag morgen, hvor renterne ventes at starte dagen stort set uændrede.

Foto: Christian Als.
Læs mere
Fold sammen

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation sluttede uændret i 2,88 pct., og onsdag morgen er der heller ingen nye initiativer i markedet, idet de tiårige T-bond fortsat oppebærer en rente på 2,88 pct. Det er et enkelt basispoint over niveauet, i forhold til da det danske marked lukkede tirsdag.

Den rolige udviklingen kan også smitte af herhjemme, efter at renten på den toneangivende tiårige statsobligation sluttede tirsdagen uændret i 0,35 pct.

»Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med uændrede til lidt lavere renter. Obligationsmarkederne vil være præget af den generelle stemning på de finansielle markeder i dag i fraværet af vigtige økonomiske nøgletal,« skriver Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Hvis man kigger på nøgletalskalenderen er der ikke de helt store begivenheder i vente onsdag, hvor investorerne får nyt om M3-pengemængden i eurozonen og udviklingen i engroslagrene i USA.

De kan også se frem til at få nyt om den amerikanske ordreindgang af varige goder, når der onsdag klokken 14.30 offentliggøres tal for udviklingen i maj. Økonomerne venter, at sidste måneds fald på 1,6 pct. følges op af endnu et fald - denne gang på 1 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg News.