Onsdagens obligationer: Renterne røg til vejrs efter Fed-kommentar

De danske statsrenter røg i vejret onsdag, efter at en af de lokale ledere fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, tirsdag pegede på, at tiden er ved at være inde til en renteforhøjelse.

Det var Jeffrey Lacker, der er chef for Federal Reserves afdeling i Richmond, men ikke medlem af centralbankens rentekomité, Federal Open Market Committee (FOMC), der påpegede, at det nedadgående pres på inflationen - fra olieprisfald og en stærkere dollar - så småt er ved at falde ud af beregningen.

Udtalelserne sendte de amerikanske statsrenter pænt op tirsdag aften, og onsdag blev der fulgt op på den tendens i Europa, hvor renterne på samtlige af de største markeder - Grækenland undtaget - steg.

I Danmark steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation med 7 basispoint til 0,08 pct.

Ifølge futures indregnes der netop nu en sandsynlighed på 23,6 pct. for en renteforhøjelse ved Federal Reserves møde i begyndelsen af november, mens sandsynligheden for en renteforhøjelse i december er oppe på 62,1 pct., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Fra nøgletalsfronten fik investorerne inspiration fra endelige PMI-tal fra eurozonen i september, der dog landede stort set fuldstændig som ventet.

Detailsalget i eurozonen faldt samtidig med 0,1 pct. i august sammenlignet med juli, hvilket var mindre end ventet blandt økonomerne, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et dyk på 0,3 pct.

Fra USA var de mest iøjnefaldende nøgletal onsdag den private ADP-jobrapport for september samt opgørelsen over ISM-indekset over aktiviteten i servicesektoren - ligeledes for september.

ADP-rapporten skuffede ved at vise en jobskabelse på 154.000 job mod ventet 165.000 blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Til gengæld viste ISM-indekset sig at være steget til hele 57,1 i september fra 51,4 i august, mens økonomerne blot havde sigtet efter en fremgang til 53,0.