Onsdagens obligationer: Renterne raslede ned inden ventet forhøjelse

For anden handelsdag i træk dalede de danske statsrenter onsdag, mens investorerne kiggede frem mod afslutningen på rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

ARKIVFOTO: Janet Yellen Fold sammen
Læs mere
Foto: GARY CAMERON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt med 6 basispoint til 0,39 pct. Tirsdag faldt renten med 4 basispoint.

Den altoverskyggende begivenhed onsdag er afslutningen på rentemødet i Federal Reserve, der ventes at løfte sin ledende rente med 25 basispoint til 0,50-0,75 pct.

Samtidig vil der blive lyttet til kommentarer fra banken om, hvordan fremtiden ser ud - og særligt hvad udsigterne for fremtidige stramninger af pengepolitikken er.

»Vi tror, at den amerikanske centralbank vil holde signalet uændret på to rentestigninger i 2017 og tre i 2018, også selv om de fleste analytikere forventer, at Donald Trump vil føre en mere ekspansiv finanspolitik,« skriver senioranalytiker Mikael Olai Milhøj fra Danske Bank i en kommentar.

Inden onsdag aftens rentebeslutning var der dog også lidt nøgletal at forholde sig til for investorerne.

Allerede midt på formiddagen blev der offentliggjort tal for industriproduktionen i eurozonen, der viste sig skuffende i oktober.

Her faldt produktionen nemlig med 0,1 pct. sammenlignet med september, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde regnet med en stigning på 0,1 pct.

På årsbasis steg produktionen med 0,6 pct., mens økonomerne havde ventet en fremgang på 0,8 pct.

Ud på eftermiddagen viste tal for både industriproduktionen og detailsalget i USA sig skuffende i novemberudgaven, men uden at det får nogen betydning for Federal Reserves linje, kommenterede flere økonomer.

Producentpriserne viste sig samtidig at være steget mere end ventet i november.