Onsdagens obligationer: Renterne fulgte olieprisen nedad

Foto: CLAUS FISKER.
Læs mere
Fold sammen

Det store dyk i olieprisen onsdag blev afspejlet i pres på renterne på markedet for statsobligationer.

Herhjemme sluttede renten på den toneangivende tiårige statsobligation i 0,64 pct., hvilket er 2 basispoint under niveauet fra tirsdag eftermiddag. Renten var ellers oppe over 0,68 pct. tidligt på dagen, inden stemningen vendte.

En tilsvarende udvikling kunne ses på markederne i Frankrig og Tyskland på dagen, hvor amerikanerne vendte tilbage til markedet efter halvanden lukkedag. Ud på onsdag eftermiddag var de med til at sende både olieprisen og renterne nedad.

Med til at præge handlen var også kommentarer fra Benoît C?uré fra topledelsen i Den Europæiske Centralbank. Han fortalte, at bankens styreråd endnu ikke har diskuteret at ændre pengepolitikken, men at det kan komme på tale i fremtiden. Det fik renterne til at falde brat, inden de rettede sig igen.

Investorerne havde dog også dagen igennem et øje rettet mod referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der var i kalenderen til onsdag aften.

Referatet kan give et fingerpeg om, hvor tæt banken er på at øge renten endnu en gang, samt ikke mindst indeholde tegn på, hvornår centralbanken vil begynde at neddrosle den massive balance, der er opbygget gennem års obligationsopkøb.

/ritzau/FINANS