Onsdagens obligationer: Renterne dansede på stedet før ECB-møde

Det danske obligationsmarked var præget af mindre udsving i begge retninger onsdag, hvor investorerne kunne tælle ned til rentemødet i Den Europæiske Centralbank, ECB, som løber af stablen torsdag.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede onsdag i 0,57 pct., som var helt uændret i forhold til lukkeniveauet tirsdag.

Mødet i ECB er ugens helt store begivenhed på obligationsmarkedet, og flere økonomer vurderer, at centralbanken vil fastholde renten og samtidig annoncere, at det forlænger sit opkøbsprogram fra 1. januar, men samtidig begynder at nedtrappe beløbene.

I øjeblikket køber centralbanken obligationer for 60 mia. euro om måneden, og et niveau på omkring det halve vurderes at være sandsynligt i det nye år.

Onsdagen bød på flere nøgletal fra Europa, der overraskede positivt.

Det tyske IFO-indeks steg i oktober til 116,7 fra 115,2 i september, og det var bedre end ventet, da økonomerne ifølge Bloomberg havde ventet et fald til 115,1.

Der var også makronyt fra Storbritannien. Det britiske bruttonationalprodukt (BNP) steg 0,4 pct. i tredje kvartal sammenlignet med kvartalet før, og der er dermed mere gang i økonomien end ventet, da økonomerne ifølge Bloomberg havde regnet med en stigning på 0,3 pct.