Onsdagens obligationer: Renten uændret forud for rentemøder

Renten var kørt i venteposition forud for rentemøder i både USA og Japan i næste uge. Samlet endte renten på den toneangivende statsobligation i 0,07 pct., hvilket var uændret i forhold til tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

Usikkerhed fyldte stadig meget, da flere medlemmer af den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité har sagt, at renten i USA formentlig snart bør sættes op. Det fik investorerne til at frygte flere generelle stramninger af pengepolitikken, mens centralbankerne i Europa ikke leverer de lempelser, som markedet havde håbet på.

Torsdag fylder finanskrisen otte år, men efterveerne af krakket i den amerikanske investeringsbank Lehman Brothers mærkes stadig, påpeger Jacob Graven, der er cheføkonom i Sydbank.

- De rekordlave renter er et symptom på, at noget fortsat er galt med den globale økonomi, skriver han i en kommentar.

- Verdensøkonomien ligger fortsat i respirator. Økonomien er stabiliseret - men er helt afhængig af kunstigt åndedræt fra centralbankerne, påpeger cheføkonomen.

Federal Reserve og Bank of Japan komme begge med rentenyt om en uge, og mens den amerikanske rente så småt peger op, så er den japanske økonomi fortsat så svag, at centralbankens "kunstige åndedræt vil fortsætte i lang tid endnu", lyder det fra Jacob Graven.