Onsdagens obligationer: Renten trak højere inden rentemøde

Arkivfoto af aktie- obligationshandel hos Nordea. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Rentestigninger i USA smittede onsdag af på det danske obligationsmarked, hvor den tiårige rente nåede det højeste niveau siden midten af juni.

Renten på den tiårige amerikanske statsobligation var ved dansk børslukketid steget 4 basispoint til lige over 3 pct. - en milepæl, der ikke har været passeret siden slutningen af maj.

Præcis samme rentestigning - 4 basispoint - ramte den tiårige danske statsobligation, der lukkede i 0,44 pct.

Fokus var på aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank, der dog næppe vil give alt for stor genlyd, når markedet genåbner torsdag.

Bare én ud af 83 økonomer, som Bloomberg News har estimater fra, venter en forhøjelse.

Der er dog formentlig tale om timing.

- Vi venter, at Fed vil hæve renten yderligere to gange i 2018 og i alt 3-4 gange over det kommende års tid. Næste renteforhøjelse venter vi til september, vurderer makroanalytiker i Sydbank Mathias Rømer Sproegel i en optakt.

Fra nøgletalsfronten kom der onsdag blandede signaler. ADP's jobrapport overraskede positivt og viste 219.000 flere job mod ventet 186.000, mens indkøbschefernes forventningsindeks, ISM for industrien, skuffede. Indekset faldt til 58,1 fra 60,2 og var et stykke fra analytikernes estimat på 59,4 ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS