Onsdagens obligationer: Renten tager tilløb til nye fald

Der er lagt op til nye rentefald på det danske obligationsmarked onsdag morgen, hvor handlerne fortsat vil have fokus på den uafklarede politiske situation i Italien, der de seneste dage har skabt nervøsitet blandt investorerne.

Tirsdag betød nervøsiteten, at renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt 7 basispoint og lukkede i 0,31 pct. Samme størrelse rentefald sås der for det tilsvarende statspapir i Tyskland, mens renten på den italienske statsobligation omvendt var steget markante 34 basispoint ved dansk børslukning.

I USA havde nervøsiteten også fat, da renten på den tiårige amerikanske statsobligation faldt hele 15 basispoint til 2,79 pct.

- Som noget nyt faldt de amerikanske renter mere end de europæiske, nemlig op imod 0,15 pct.point ved europæisk luk. Et klart tegn på flugt til sikker havn.

- Det samme sås i valutamarkedet, hvor dollaren (og den japanske yen) styrkedes, hvilket er, hvad vi typisk ser, når investorerne tager risiko af bøgerne, skriver Andreas Østerheden, der er seniorstrateg i Nordea, i en kommentar.

Onsdag morgen har den amerikanske statsobligation rettet sig en smule, så den i Asien bliver handlet med en rente på 2,81 pct., hvilket er 4 basispoint lavere sammenlignet med ved dansk børslukning tirsdag.

Efter et par stille dage på nøgletalssiden kommer der mere gang i den onsdag, hvor investorerne blandt andet kan se frem til offentliggørelsen af økonomisk tillid for eurozonen, tyske forbrugerpriser og fra USA ADP-jobrapport, engroslagre samt privatforbrug.

Når der er lukket for den danske handel i aften, vil den amerikanske centralbanks periodiske økonomiske barometer-aflæsning - Beige Book - desuden blive offentliggjort. Centralbanken holder herudover bestyrelsesmøde.

/ritzau/FINANS