Onsdagens obligationer: Renten stort set uændret på stille dag

Den danske obligationshandel havde en fredelig onsdag, hvor udsvingene i renten var få og små. Markedet så frem mod nyt fra den amerikanske centralbank efter lukketid.

Onsdag endte den ledende tiårige danske statsobligation - 0,5 pct. Stat 2027 - med en rente på lige under 0,58 pct., hvilket var omkring 1 basispoint under niveauet mandag, hvilket var seneste handelsdag, da handlen tirsdag var lukket på grund af fejringen af 1. maj.

Der kom i dagens løb en række nøgletal, men det flyttede ikke meget. Renten lå i dagens løb mellem 0,58 pct. og 0,59 pct.

Kl. 11 var der tal for arbejdsløsheden i Eurozonen for marts og den første opgørelse af udviklingen i bnp for første kvartal i eurozonen.

Arbejdsløsheden landede som ventet på 8,5 pct., og væksten i BNP var ligeledes som ventet 0,4 pct. i første kvartal, mens væksten for fjerde kvartal i 2017 blev opjusteret til 0,7 pct. fra tidligere 0,6 pct.

Onsdag eftermiddag landede forløberen for fredagens arbejdsmarkedsrapport i USA, ADP-rapporten, for april.

ADP-rapporten over det private amerikanske jobmarked viste en stigning på 204.000 job i april, hvilket var bedre end ventet. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News i gennemsnit ventet en stigning på 198.000 job efter en stigning på 228.000 måneden inden.

Til inspiration for torsdagens handel kommer der rentemelding fra den amerikanske centralbank.

Der ventes ikke ændringer i renten, og der vil i markedet blive spejdet efter eventuelle indikationer om kommende renteforhøjelser. Kun to analytikere ud af de 91 adspurgte af Bloomberg News venter et renteløft.

Fed-chef Jerome Powell ventes at levere tre renteforhøjelser mere i år. Den næste renteforhøjelse kan komme allerede på juni-mødet.