Onsdagens obligationer: Renten steg forud for Fed-referat

De danske obligationsrenter fulgte i onsdagens handel den stigende tendens i det øvrige Europa, mens investorerne ventede på at kunne hente råd og vejledning i referatet af den amerikanske centralbanks seneste rentemøde.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte med stigning på 4 basispoint til 0,15 pct.

- I dagens referat vil man granske, om der eventuelt er flere medlemmer, som hælder mere til en renteforhøjelse. Bedømt ud fra de finansielle instrumenter er det fortsat usikkert, om renten vil blive hævet til december, skriver Sydbank i en kommentar.

Et referatet, der efterlader et indtryk af, at det næsten er sikkert, at renten vil blive hævet til december, har potentiale til at udløse mindre rentestigninger, mener Sydbank. Referatet offentliggøres onsdag aften.

Fed-funds-futures indikerede forinden ifølge Bloomberg, at sandsynligheden for en renteforhøjelse til december er øget til 67,6 pct. fra 64,3 pct. i slutningen af sidste uge.

Onsdag var tynd for nøgletal, men sidst på formiddagen kom der tal for industriproduktionen fra eurozonen i august, og de var bedre end ventet. Produktionen steg med 1,6 pct. fra måneden før, mens den steg med 1,8 pct. sammenlignet med august sidste år, viser tal fra Eurostat.