Onsdagens obligationer: Renten steg en smule efter tungt fald

Læs mere
Fold sammen

. Der faldt lidt ro over finansmarkederne onsdag, hvor renterne kravlede lidt op igen efter relativt kraftige fald tirsdag, da den politiske situation i Italien skabte rystelser.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede onsdag i 0,35 pct. Det er 4 basispoint højere end tirsdag, hvor renten faldt 7 basispoint på baggrund af en fortsat uafklaret politisk situation i Italien, hvor der begynder at være spekulationer om et snarligt nyvalg, der potentielt kan ende med at sende landet ud af EU og eurosamarbejdet.

Efter et par stille dage på nøgletalssiden var der nyt fra Eurozonen, da der blev offentliggjort data om den økonomiske tillid.

Den samlede økonomiske tillidsindikator faldt i maj til 112,5 fra 112,7 måneden før. Økonomerne havde ventet en lidt større tilbagegang til 112,0 ifølge et estimat fra Bloomberg.

Tal fra Tyskland viste onsdag eftermiddag, at forbrugerpriserne er steget mere end ventet i maj. Inflationen i forbrugerpriserne var på 2,2 pct. sammenlignet med samme måned et år forinden, mens der var tale om en stigning på 0,5 pct., når man sammenligner priserne med måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet stigninger på 1,9 pct. på årsbasis og 0,3 pct. på månedsbasis.

I USA voksede økonomiem med 2,2 pct. i første kvartal af 2018 i forhold til fjerde kvartal 2017 opgjort i annualiserede tal. Det viste den anden opgørelse af bruttonationalproduktet, bnp, for perioden, der blev offentliggjort onsdag eftermiddag. Vækstbilledet i USA var dermed lidt svagere end ventet, idet konsensus blandt økonomerne ifølge Bloomberg News var en vækstrate på 2,3 pct.

I ADP's rapport over beskæftigelsen i det private amerikanske jobmarked,havde 178.000 fået nyt job i maj, mens økonomerne ifølge Bloomberg havde ventet, at 190.000 var kommet i job.

/ritzau/FINANS

Mathias Hagemann-Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk