Onsdagens obligationer: Renten steg efter amerikanske inflationstal

De amerikanske inflationstal fra kom til at spille en afgørende rolle for renten på den toneangivende tiårige statsobligation onsdag.

Forbrugerpriserne steg 2,1 pct. i januar sammenlignet med samme måned sidste år, og det var mere end ventet. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet prisstigninger på 1,9 pct.

Tallet havde fået en del opmærksomhed op til offentliggørelsen, da den seneste officielle arbejdsmarkedsrapport viste, at lønningerne i USA steg mere end ventet, og det havde fået investorerne til at frygte en stigende inflation.

Tallet fik med det samme renterne til at stige, og den toneangivende tiårige rente endte 3 basispoint højere i 0,81 pct.

I USA steg renten på den ledende tiårige obligation med 6 basispoint til 2,88 pct. efter offentliggørelsen, og det niveau havde renten også ved dansk lukketid.

- De seneste seks måneder har inflationen været højere end målet hos den amerikanske centralbank, og det lægger et pres på centralbanken.

- Hvis tempoet fortsætter de kommende måneder, vil inflationen nå 2,6 pct., og dermed har centralbanken opfyldt sine mål - og mere til. Det gælder både på inflation, men også arbejdsløsheden, der er på et meget lavt niveau, siger chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Onsdag morgen kom der også nøgletal fra eurozonen. Der var både BNP- og industriproduktionstal i kalenderen.

Vækstopgørelsen viste en ventet stigning på 0,6 pct. i bruttonationalproduktet i fjerde kvartal sammenlignet med tredje kvartal.

Til gengæld var der lidt mere gang i maskinerne i industrien end ventet, idet produktionen steg med 0,4 pct. i december sammenlignet med november mod de ventede 0,1 pct.