Onsdagens obligationer: Renten stabil efter midtvejsvalg

Det amerikanske midtvejsvalg er med til at holde renterne i ro. Onsdag middag ligger renten på den tiårige danske statsobligation i 0,37 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end tirsdag eftermiddag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rentefald i både Danmark og Europa følger takterne fra den anden side af Atlanten, hvor også de amerikanske renter bakkede, efterhånden som resultaterne fra det amerikanske midtvejsvalg tikkede ind.

»Vi vurderer, at de mindre rentefald skyldes, at Trump ikke kan hælde mere benzin på bålet og give yderligere skattelettelser, efter at Demokraterne har erobret magten i Repræsentanternes Hus,« skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

Demokraterne måtte samtidig se sig slået i Senatet, hvor Republikanerne har udbygget sit flertal. Men alt andet lige kan Demokraternes flertal i Repræsentanternes Hus gøre det sværere for præsident Donald Trump at få gennemført en stor del af sin politik.

Onsdag var kalenderen stort set tom for større begivenheder på makrofronten. Udviklingen i den tyske industriproduktion steg mere end ventet i september, mens den danske faldt mindre end ventet, viste data fra Bloomberg News.

Før frokost skuffede detailsalget i eurozonen i september. Salget skuffede ved at være uændret i forhold til måneden før, da estimater fra Bloomberg News ventede en mindre fremgang.

/ritzau/FINANS