Onsdagens obligationer: Renten sluttede som den startede

Mens der onsdag var travlt i den danske handel med aktier, så det omvendte ud til at være tilfældet på obligationsmarkedet, som ikke gjorde meget væsen af sig.

Mens der onsdag var travlt i den danske handel med aktier, så det omvendte ud til at være tilfældet på obligationsmarkedet, som ikke gjorde meget væsen af sig.

Det hang blandt andet sammen med de få makroøkonomiske nyheder, der var at handle efter for investorerne. Manglen på nyt fra makrofronten bidrog til, at renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i 2027 sluttede uændret til 0,56 pct.

I England, Frankrig, Tyskland og Schweiz var der til sammenligning mindre rentestigninger, mens statsrenterne gik den anden vej i eksempelvis Sverige, Italien og Spanien.

Ud over formiddagens anden opgørelse over BNP-væksten i eurozonen i andet kvartal, der endte med at stige 0,6 pct. som ventet af økonomerne ifølge Bloomberg News, havde investorerne gennem dagen fokus rettet mod USA, hvor der til at starte med kom tal for påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser.

Begge opgørelser, der dækkede over udviklingen i juli, faldt skuffende ud i forhold til økonomernes forventninger.

Efter offentliggørelsen af disse tal vendte fokus sig som så mange gange før mod aftenens referat fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

»Der er to spørgsmål i aftenens Fed-referat, som vil tiltrække sig opmærksomhed. Hvad er Feds holdning til den svage inflation, og hvornår påbegynder de neddroslingen af balancen,« siger chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank.

Han hæfter sig ved, at de underliggende forbrugerpriser er steget meget moderat de seneste fem måneder, og at det har bragt inflationen længere væk fra Feds målsætning på 2,0 pct.

»Der er en del uenighed i Feds rentekomité, om hvorvidt afmatningen i inflationen er midlertidig eller mere strukturel, og udfaldet er afgørende for udsigten til nye renteforhøjelser.«

»Vi venter dog, at inflationen tiltager kraftigere i de kommende måneder og dermed udløser en renteforhøjelse på december-mødet. Vi venter også, at Fed annoncerer starten på neddroslingen af balancen på mødet i september«, siger Kim Fæster.