Onsdagens obligationer: Renten kravler højere efter ECB-meldinger

Renterne fortsætter med at kravle opad på det danske obligationsmarked torsdag middag, hvor investorerne stadig tygger på de seneste meldinger fra Den Europæiske Centralbank, ECB.

Renterne fortsætter med at kravle opad på det danske obligationsmarked torsdag middag, hvor investorerne stadig tygger på de seneste meldinger fra Den Europæiske Centralbank, ECB. Fold sammen
Læs mere

Onsdag udtrykte Peter Praet, rådsmedlem og ECB's cheføkonom, således klar tiltro til, at den europæiske inflation er på vej tilbage mod centralbankens målsætning på trods af de seneste vækstskuffelser.

»Markederne bed især mærke i, at Praet signalerede, at ECB på næste uges rentemøde vil tage stilling til, om der er sket tilstrækkelige fremskridt til, at ECB kan afvikle opkøbsprogrammet,« siger senioranalytiker Tommy Steg fra Jyske Bank.

I det store perspektiv er det dog ikke tidspunktet for den formelle beslutning, og om den falder i juni eller juli, der er afgørende, men snarere indholdet af beslutningen, påpeger senioranalytikeren.

»Her har vores holdning gennem lang tid været, at ECB kommer med en sidste lille forlængelse af opkøbene i fjerde kvartal - med endnu en halvering af opkøbsomfanget - så QE-programmet vil være afsluttet ved årsskiftet.«

»Herefter kan den første renteforhøjelse på 15 basispoint blive en realitet i juni 2019,« siger Tommy Steg.

Meldingerne fra ECB sendte onsdag renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation op med 4 basispoint, og torsdag middag fortsætter stigningerne, da renten ligger i 0,50 pct. eller 3 basispoint højere end lukkeniveauet onsdag.

På nøgletalssiden er der forholdsvist stille torsdag, og eneste nøgletal, der mangler af nævneværdig karakter, er tallet for nytilmeldte ledige i USA.