Onsdagens obligationer: Renten fortsatte med at sive

De danske obligationsrenter fortsatte den sivende tendens onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte 4 basispoint lavere i 0,36 pct. og fortsatte tendensen fra sent tirsdag eftermiddag, hvor der blev kappet 1 basispoint af den danske rente.

»Renterne faldt generelt i går, hvilket formentlig skal tilskrives en britisk meningsmåling, der i går viste, at nej-siden har taget føringen, samt de tal vi fik fra Den Europæiske Centralbank (ECB) om kreditudviklingen. Det går den rigtige vej, men i snegletempo,« konstaterede seniorstrateg i Nordea Tine Choi i en kommentar.

Fra nøgletalsfronten viste PMI-barometeret over indkøbschefernes tillid i eurozonen et fald i maj til 51,5 fra 51,7. Torsdag kommer den europæiske økonomi til sundhedstjek, når ECB melder nyt ud i forbindelse med bankens rentemøde, og det forventes, at ECB offentliggør opdaterede økonomiske fremskrivninger.

»PMI-tallene understreger mistanken om, at tempoet i eurozonen økonomiske vækst i andet kvartal er afkølet efter en overraskende frisk start på året,« sagde Chris Williamson, cheføkonom i Markit, som står bag tallene, til Bloomberg News.

Nøgletal for indkøbschefernes forventningsindeks fra USA viste en stigning i maj til indeks 51,3 fra 50,8 måneden før mod ventede 50,3.

Desuden kommer den såkaldte Beige Book fra den amerikanske centralbank onsdag aften.