Onsdagens obligationer: Renten blev holdt i kort snor

Der blev trådt vande på det danske obligationsmarked onsdag, hvor det var småt med overraskelser fra den makroøkonomiske front.

Der blev trådt vande på det danske obligationsmarked onsdag, hvor det var småt med overraskelser fra den makroøkonomiske front.

I USA steg producentpriserne godt nok lidt mindre end ventet i august, men renterne steg alligevel en smule op til en auktion over nye 30-årige obligationer, rapporterede Bloomberg News.

På denne side af Atlanten faldt tyske inflationstal ud som ventet. Det samme gjorde tal for industriproduktionen i eurozonen, og herhjemme var der heller ikke den store overraskelse at spore over, at Danmarks Nationalbank løftede sine forventninger til den økonomiske vækst.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede uændret i 0,51 pct. og blev holdt kort snor i løbet af onsdagen, hvor der kun kortvarigt blev snuset til yderpunkterne 0,50 og 0,52 pct.

Nationalbanken venter nu en vækst på 2,3 pct. i år mod tidligere 1,6 pct. Det er en smule højere end den seneste prognose fra Nordea, der i sidste uge spåede en vækst på 2,2 pct. i år.

På makrosiden kunne investorerne onsdag desuden bide mærke i en afdæmpet tysk prisstigningstakt på 0,1 pct. på månedsbasis i august - ligesom i den foreløbige opgørelse.

Eurozonens industriproduktion steg som ventet med 0,1 pct. på månedsbasis i juli, hvilket gav en årsstigningstakt på 3,2 pct. - snert op ad økonomernes forventning om en stigning på 3,3 pct.

/ritzau/FINANS