Onsdagens obligationer: Minimal renteudsving på årets korteste dag

Der var årets korteste dag, når det gælder antallet af timer, der er sollys. Og heller ikke på det danske obligationsmarked var der onsdag mange lyspunkter.

Læs mere
Fold sammen

Ved dansk børslukketid handledes den tiårige danske rente i 0,36 pct., hvilket var nøjagtigt samme leje som tirsdagens lukkeniveau. Der var godt nok marginale udsving i løbet af dagen, men det endelige billede passer dermed godt til den seneste tids.

»Den ene dag stiger vi lidt, og den næste falder vi lidt for tiden. Det er udtryk for, at det er et lidt tyndt julemarked,« konkluderer Jens Peter Sørensen, chefanalytiker i Danske Bank, over for Ritzau Finans.

Også fra nøgletalsfronten var der langt mellem solstrålerne onsdag. Sidst på eftermiddagen var der dog et par tal fra både den ene og den anden side af Atlanten.

Forbrugertilliden i eurozonen er i bedring. Den foreløbige opgørelse for december steg til minus 5,1 fra minus 6,2 i november.

Til sammenligning var der ventet et indeks på minus 6,0 blandt økonomerne adspurgt af Bloomberg.

Salget af eksisterende boliger i USA udviklede sig stærkere end ventet i november, idet der blev solgt 5,61 mio. boliger ifølge sæsonjusterede, annualiserede tal fra den amerikanske ejendomsmæglerforening. Det svarede til en stigning på 0,7 pct. i forhold til måneden før.

Samtidig var boligsalget bedre end ventet, idet der ifølge Bloomberg var der ventet et salg på 5,5 mio. boliger blandt økonomerne.