Onsdagens obligationer: Mindre rentefald herhjemme end ude i Europa

Renteudviklingen på det danske obligationsmarked var onsdag bedre end hos kollegaerne ude i Europa, hvor der på de store obligationsmarkeder - det tyske og franske - ved dansk lukketid var rentefald på et par basispoint.

Herhjemme medvirkede et comeback på aktiemarkedet til, at investorerne ikke havde grund til at løbe i sikkerhed i de fastforrentede papirer.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte onsdag med et beskedent rentefald på 1 basispoint i 0,46 pct. Renten på tilsvarende papirer i Frankrig og Tyskland faldt det dobbelte.

USA INFLATION STEG

Der kom onsdag en mindre håndfuld amerikanske tal, hvor specielt tallet for den amerikanske kerneinflation for oktober var ventet med en vis spænding.

Kerneinflationen viste en stigning på 1,8 pct. mod en ventet stigning på 1,7 pct. blandt økonomerne, som havde leveret estimater til Bloomberg News. Siden maj havde kerneinflationen ligget stabilt på 1,7 pct.

Dermed er der grund nok for den amerikanske centralbank til at hæve renten på bankens decembermøde, vurderer cheføkonom i Sydbank Jacob Graven i en kommentar.

Nøgletalskalenderen bød også på tal for det amerikanske detailsalg for oktober.

Det steg mere end de ventede 0,0 pct., da der blev rapporteret en stigning på 0,2 pct. ifølge Bloomberg.

Erhvervstillidsindekset Empire Manufacturing opgøres i en tidlig novemberudgave. Den viste et større fald end ventet, da indekset endte på 19,4 mod ventet 25,1 fra 30,2 i oktober.

Som rosinen i pølseenden onsdag kom der tal for forretningslagrene i september klokken 16. De blev som ventet en stigning på 0,7 pct. i august.