Onsdagens obligationer: Lille renteløft før potentiel storm

Dagen før skæbnedagen for briternes EU-fremtid kravlede den toneangivende tiårige danske rente en anelse op ud på eftermiddagen, i takt med at investorerne fik risikoappetitten tilbage.

Torsdag går briterne til stemmeurnerne og afgør, om de fortsat vil være medlemmer af EU-fællesskabet. Og efter en noget afventende start på handelsdagen onsdag, begyndte markedsaktørerne så småt at smide penge efter aktier igen og sælge ud af deres obligationer - med stigende renter til følge.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme endte i 0,25 pct., hvilket er 3 basispoint højere end tirsdagens lukkeniveau.

Billedet var det samme ude i Europa, hvor de toneangivende renter ved middagstid lå uden nævneværdige forskydninger, men endte dagen med løft på et par basispoint.

Markedsaktørerne lod til at skele til data indsamlet af Oddschecker, som viste, at bettingbureauerne ser en en-til-fire chance - eller risiko - for, at Storbritannien ender med at forlade EU-samarbejdet.

Fra nøgletalsfronten var onsdagens højdepunkt en opgørelse for salget af eksisterende boliger i USA. Det udviklede sig nogenlunde som ventet i maj. Samlet blev der solgt 5,53 mio. boliger ifølge sæsonjusterede, annualiserede tal fra den amerikanske ejendomsmæglerforening.

Ifølge Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet et salg på 5,55 mio. boliger.