Onsdagens obligationer: Lille rentehop på mindre spanske bekymringer

Renterne på det danske obligationsmarked steg lidt fra åbningen onsdag og bevægede sig resten af dagen inden for et meget snævert spænd.

Læs mere
Fold sammen

Fra dagens begyndelse fandt markedet støtte i rentestigninger på det amerikanske obligationsmarked fra aftenen før, ligesom den seneste udvikling i Spanien var understøttende for renteudviklingen.

Cataloniens politiske leder, Carles Puigdemont, valgte tirsdag således at gå i dialog med den spanske regering i Madrid omkring regionens ønske om uafhængighed. Den mindre konfrontatoriske tilgang, end der umiddelbart var udsigt til i første omgang, virkede beroligende på investorerne, der samlede op i både spanske statspapirer og spanske aktier.

Modsat veg interessen lidt for obligationer på markederne i Tyskland, Storbritannien, Frankrig - og altså i Danmark med stigende renter til følge. Herhjemme steg renten på den tiårige danske statsobligation med 2 basispoint til 0,56 pct., hvilket også var åbningsniveauet for dagen.

Ud på onsdag eftermiddag offentliggjorde det amerikanske Bureau of Labor Statistics den såkaldte jolts-indikator, og den viste, at der i august blev oprettet færre nye arbejdspladser end ventet. Den gav dog ikke umiddelbart anledning til større forskydninger i de amerikanske renter.