Onsdagens obligationer: Kurserne tog et stort dyk nedad

 

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag med et kraftigt kursfald, da investorerne søgte mod de mere risikobetonede aktiemarkeder. Investorerne genfandt tiltroen til aktiemarkedet, idet de efterfølgende kommentarer fra rentemødet i den amerikanske centralbank signalerede, at den amerikanske økonomi kan modstå det svage boligmarked og problemerne forbundet til det sekundære lånemarked. Et kraftigt signal om yderligere rentestigninger fra den britiske centralbank understøttede den negative stemning.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede onsdag 0,53 point lavere i kurs 96,64 med en effektiv rente på 4,48 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,27 point lavere i kurs 89,05 med en effektiv rente på 5,16 pct.

 

- Vi anbefaler vores kunder at sælge ud af obligationerne, udtalte obligationschef hos Deka Investment, Thomas Reiland, til Bloomberg News. Den amerikanske centralbank har endnu ingen grund til at sænke renten, og at centralbanken blot anerkender problemerne i forbindelse med boligmarkedet, men ikke vælger at reagere på det, er et klart tegn på forventningerne om en stærk økonomi, og det vil presse obligationskurserne fremadrettet, vurderede chefen.

 

Den tyske eksport steg mere i juni end ventet, da den steg 2,1 pct. sammenlignet med maj, hvor eksporten faldt 0,7 pct. Det fik investorerne til at spekulere i, at signalerne om en øget vækst i eurozonen vil understøtte forventningerne om fortsatte stramninger fra Den Europæiske Centralbank.

 

- Renterne befinder sig ikke rigtigt på et passende sted, og de skal langt højere op for at svare til renteforventningerne til Den Europæiske Centralbank, udtalte obligationsstrateg hos Insinger de Beaufort, Marc Ostwald, til Bloomberg News.

 

Den britiske centralbank var onsdag middag aktuel med sin inflationsrapport for andet kvartal. Centralbanken noterede blandt andet, at der var en langt større usikkerhed for inflationen end normalt. Centralbanken venter dog, at inflationen igen kommer under 2 pct. indenfor kort tid. Centralbanken valgte desuden kraftigt at signalere behovet for en yderligere rentestigning med 25 basispoint til 6 pct.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 18/32 point lavere i kurs 97 11/32 med en effektiv rente på 4,84 pct. Ved dansk lukketid kostede en euro 1,381 dollar og var dermed styrket markant mod dollar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )