Onsdagens obligationer: Japan trak i de lange renter

Det danske obligationsmarked lod sig onsdag smitte af rentestigninger i Japan, hvor centralbanken drev de tiårige obligationsrenter i vejret.

Læs mere
Fold sammen

Det skete med en melding om, at banken vil forsøge at løfte og stabilisere den tiårige obligationsrente nær nul og sikre en stejlere rentekurve. Meldingen pressede en overgang onsdag den tiårige japanske rente lige over nul fra et niveau på minus 0,07 pct. tirsdag.

Herhjemme lukkede den tiårige rente i 0,06 pct. efter en stigning på 2 basispoint fra tirsdag. Også den tiårige amerikanske rente blev sendt en anelse i vejret inden ugens vigtige begivenhed: rentemeddelelsen fra den amerikanske centralbank onsdag aften kl. 20.

YELLEN I FOKUS

Igen torsdag kan markedsdeltagerne derfor se frem til, at de danske renter vil rette ind efter udviklingen i udlandet og ikke mindst kommentarer fra den amerikanske centralbankchef Janet Yellen om renteudsigterne. Svage nøgletal i den senere tid sandsynliggør ifølge cheføkonom i Jyske Bank Niels Rønholt, at markedet vågner op til en uændret rente i Federal Resereve.

- Herefter er det vores hovedscenarie, at økonomien holder skruen i vandet, så vi får en renteforhøjelse i december. Men det vil så være én forhøjelse mindre i år, end det Fed på nuværende tidspunkt har lagt op til. Markederne vil formentlig reagere positivt med et lille lettelsens suk, hvis vi får ret i, at renten fastholdes uændret, vurderer Niels Rønholt.