Onsdagens obligationer: Italiensk budgetplan kan presse renterne ned

Den nye italienske premierminister, Giuseppe Conte, holdt tirsdag en tale, hvor han gentog sin plan om skattelettelser og større velfærdsudgifter. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREAS SOLARO

Der er lagt op til beskedne rentefald på det danske obligationsmarked onsdag, hvor der kun er mindre nøgletal fra USA på programmet, der formentlig ikke vil rykke meget på obligationsmarkedet.

»Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med mindre rentefald. I fraværet af vigtige nøgletal vil den generelle markedsstemning være styrende for obligationsmarkederne i dag,« skriver makroøkonom i Sydbank Søren V. Kristensen i en morgenkommentar.

Onsdagens nøgletal fra USA tæller produktivitet i første kvartal samt handelsbalancen i april.

Det danske obligationsmarked holdt tirsdag lukket, da der var grundlovsdag. Mandag sluttede den toneangivende tiårige danske statsobligation med en rente på 0,43 pct. Det var dermed 5 basispoint højere end fredagens lukkeniveau.

Resten af verden holdt åbent tirsdag, og markederne var præget af rentefald, efter at den nye italienske premierminister, Giuseppe Conte, holdt en tale, hvor han gentog sin plan om skattelettelser og større velfærdsudgifter. Han beroligede dog investorerne med, at Italien ikke er på vej ud af euroen.

Tirsdag faldt renterne i Tyskland og USA. Den mellemlange amerikanske rente i form af den toneangivende tiårige statsobligation lukkede tirsdag i 2,92 pct., hvilket var 2 basispoint lavere end mandag. Den tyske tiårige rente faldt 5 basispoint og lukkede i 0,37 pct.

Tirsdagens økonomiske data fra USA viste fortsat solid fremgang og indikerede fortsat pres på inflationen. De amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i serviceindustrien, ISM non-manufacturing, steg til 58,6 mod 56,8 måneden før.

Især underindekset for prisudviklingen overraskede med en stigning til 64,3 i maj fra 61,8 i april.

/ritzau/FINANS