Onsdagens obligationer: Impulser fra Tyskland og USA løftede renterne

Bedre udsigter for den økonomiske udvikling - og lidt mindre spænding omkring Nordkorea - bidrog onsdag til stigende renter på statsobligationer i det meste af Europa.

Læs mere
Fold sammen

Bedre udsigter for den økonomiske udvikling - og lidt mindre spænding omkring Nordkorea - bidrog onsdag til stigende renter på statsobligationer i det meste af Europa.

En nordkoreansk missiltest fik tirsdag mange til at søge mod de mere sikre papirer og dermed presse renterne ned, men høj inflation i Tyskland, gang i væksten i USA og en nedtoning af de nordkoreanske spændinger har atter fået risikolysten til at spire.

På det danske obligationsmarked steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation med 2 basispoint til 0,49 pct. Også den tyske tiårige rente steg med 2 basispoint, her til 0,36 pct.

Den tyske impuls var inflationstallet for august, der viste en stigning på 1,8 pct. i forbrugerpriserne sammenlignet med et år forinden. Det var som ventet, men højere end i juli og dermed et tegn på, at eurozonens økonomi snart kan bære en mere lempelig pengepolitik fra Den Europæiske Centralbank med medfølgende højere renter.

Fra USA afslørede den private ADP-beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked en stigning på 237.000 job i august, hvilket var en hel del bedre end ventet og lover godt for den officielle arbejdsmarkedsrapport fredag.

Der var ifølge Bloomberg News i gennemsnit ventet en stigning på 185.000 job i ADP-tallene efter en stigning på 201.000 i juli - det tal blev i øvrigt oprevideret med 23.000 fra første opgørelse.

Kort efter viste den amerikanske økonomi som helhed sig at køre i højere tempo end generelt forventet. BNP-væksten i andet kvartal var på 3,0 pct. ifølge en ny opgørelse, hvilket både var en oprevidering fra en vækstrate på 2,6 pct. i den første opgørelse og samtidig bedre end markedets konsensusbud på 2,7 pct. ifølge Bloomberg.

/ritzau/FINANS