Onsdagens obligationer: Forsigtige investorer sendte renten lidt ned

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Selv om det var i småtingsafdelingen, så var der onsdag et lille tryk på de europæiske statsrenter, da investorerne tog bestik af det næste døgns tids vigtige møder på tværs af Atlanten.

Først og fremmest kiggede investorerne frem mod onsdag aftens møde mellem EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og USA's præsident, Donald Trump. De skulle mødes på den amerikanske præsidents hjemmebane for at diskutere samhandel og forsøge at undgå yderligere ekstratold på eksempelvis amerikansk import af europæiske biler.

Dernæst havde investorerne også blikket rettet mod torsdagens pengepolitiske møde i Den Europæiske Centralbank (ECB) og det efterfølgende pressemøde med Mario Draghi, øverste chef i ECB. Her vil der især blive lyttet efter, om centralbanken stadig regner med først at løfte sin ledende rente til næste års efterår.

- Efter den meget dueagtige besked vi fik i juni, og de efterfølgende nyheder om at ikke alle er glade med markedets dueagtige reaktion på mødet, vil markederne formentlig være følsomme over for et hvilket som helst tegn på, at døren er åben for en tidligere rentestigning, siger Jan von Gerich, chefanalytiker i Nordea, ifølge Reuters.

En forsigtig tilgang til markedet på grund af det næste døgns tids begivenheder fik investorerne til at tage den med ro på det danske obligationsmarked, hvor renten på den tiårige statsobligation faldt 1 basispoint til 0,33 pct. Samme tendens sås i langt størstedelen af Europa.

Fra makrofronten blev der onsdag formiddag offentliggjort det tyske erhvervstillidsindeks IFO, som udviklede sig en spids bedre end ventet i juli, da det faldt til 101,7 fra 101,8 måneden før. Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 101,5 ifølge Bloomberg News.

Og senere om eftermiddagen viste opgørelsen over salget af nye boliger i USA en skuffende udvikling for juni, da der kun blev solgt 631.000 enheder på årlig basis mod 666.000 måneden før. Der var til sammenligning ventet et salg på 668.000 enheder ifølge et estimat fra Bloomberg News.

/ritzau/FINANS