Onsdagens obligationer: Faldende oliepris sendte renter ned

Der var mindre rentefald på det danske obligationsmarked onsdag, hvilket blev forstærket sidst på eftermiddagen, hvor olieprisen tog et pænt dyk.

Læs mere
Fold sammen

Resultatet blev, at renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede 2 basispoint lavere i 0,09 pct., efter at der sidst på eftermiddagen kom tal for olielagrene fra USA.


Ifølge Energy Information Administration, EIA, steg lagrene af råolie med lige under 1,7 mio. tønder i sidste uge, hvor økonomerne ifølge Bloomberg havde ventet et fald på 2 mio. tønder. Nordsøolien faldt efterfølgende med omkring 1 dollar til 44 dollar per tønde.


- Olieprisen har taget et dyk oven på de her tal, og det gør, at der bliver taget risiko ud af markedet. Der bliver i stedet købt flere sikre papirer, herunder statsobligationer, og det giver rentefald, siger Simon Fasdal, der er obligationschef i Saxo Bank.


- Det er en bekymring, at olieprisen falder. Vi er ikke tilbage i de niveauer, vi så tidligere på året, men en række virksomheder i energisektoren har det svært ved lave priser, og derfor bliver der solgt ud i den sektor og købt ind i de sikre aktiver, siger han.


På nøgletalsfronten var der et par enkelte at forholde sig til onsdag.

Det gjaldt blandt andet salget af varige goder, der måler salget af varer som biler, tv og møbler, som skuffede med et fald på 4 pct. i juni måned til måned. Det var værre end ventet, og medvirkede også til rentefald, da økonomerne ifølge Bloomberg havde ventet en mere behersket tilbagegang på 1,4 pct.


Ellers var onsdagens fokus rettet mod USA. Seneste rentemøde i landets centralbank bliver afsluttet klokken 20 onsdag aften, hvor der dog ikke er forventninger om justeringer af pengepolitikken.