Onsdagens obligationer: Bred nervøsitet satte sig i renten

En bred nervøsitet fik onsdag investorerne til at søge væk fra de mere risikofyldte værdipapirer som aktier for i stedet at søge tilflugt i de mere sikre af slagsen i form af obligationer.

Flere markedsiagttagere vurderede, at usikkerheden kunne bunde i større usikkerhed frem mod næste uges præsidentvalg i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Herhjemme betød det, at den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2025 sluttede med en rente på omkring 0,21 pct., hvilket var syv basispoint lavere end tirsdagens lukkeniveau.

Det skete på en onsdag, hvor de globale aktiemarkeder samtidig hang med næbbet og noterede brede kursfald.

Flere markedsiagttagere vurderede, at usikkerheden kunne bunde i større usikkerhed frem mod næste uges præsidentvalg i USA.

Et ellers solidt forspring i meningsmålingerne ser ud til at være skrumpet ind for Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, som dermed ikke længere bør føle sig sikker på at vinde over Republikanerens Donald Trump.

I løbet af onsdagen var der imidlertid også nyt fra makrofronten at forholde sig til for investorerne. Fra det tyske kom der eksempelvis tal for arbejdsløsheden i oktober, der faldt mere end ventet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Til gengæld var der skuffende nyt i forhold til den amerikanske beskæftigelse.

Det skyldes, at ADP?s rapport over det private amerikanske jobmarked kun viste en stigning på 147.000 job i oktober. Ifølge Bloomberg News havde økonomer regnet med en stigning på 165.000 job.

Onsdagen bliver desuden rundet af med afslutningen på det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Den brede forventning i markedet er, at der ikke bliver pillet ved den ledende rente i denne omgang, men at det i stedet måske kan ske til december efter præsidentvalget.