Onsdagens obligationer: Afventende handlere ser frem til rentemødet

Onsdag var en forholdsvis udramatisk dag på obligationsmarkedet, da handlerne så frem til, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften dansk tid kommer med en udmelding på renten - og ikke mindst, hvordan den nye centralbankchef, Jerome Powell, kommenterer beslutningerne.

Onsdag endte renten på den danske tiårige statsobligation 1 basispoint højere end tirsdag i 0,64 pct.

Det er i markedet ventet, at det pengepolitiske møde i centralbankens renteudvalg, Federal Open Market Committee (FOMC) munder ud i en renteforhøjelse på 25 basispoint til 1,50-1,75 pct., så banken får taget hul på de i alt tre renteforhøjelser, som beslutningstagerne foreløbigt har stillet i udsigt for i år.

Men Powells ord vil blive vejet på en guldvægt for at finde ændringer i retorikken i forhold til forgængeren Janet Yellens altid afdæmpede og til dels tilbageholdende kommentarer.

Hvis Jerome Powell indtager en mere aggressiv tone end Janet Yellen, vil markedet reagere med yderligere indregning af mere end de tre allerede indregnede renteforhøjelser i år.

Skulle Powell derimod skulle vise sig mere afbalanceret og slår en mere afslappet tone an end ventet, kan obligationskurserne stige markant og dermed sende renten retur nedad.