Onsdagens obl.: Uensartet på rolig dag

 

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag uensartet, efter at have bevæget sig rundt i positivt terræn det meste af dagen. Et mindre fald i ISM-barometeret for servicesektoren tog toppen af den positive stemning. Investorerne spekulerer i, at Den Europæiske Centralbank vil være afholdt fra snarlige pengepolitiske stramninger, fordi man først skal se effekterne af den stærke euro og omfanget af kreditkrisen. Fokus er nu rettet mod torsdagens ECB-rentemøde.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede onsdag 0,06 point lavere i kurs 97,50 med en effektiv rente på 4,33 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,15 point højere i kurs 89,07 med en effektiv rente på 5,16 pct.

 

Det amerikanske ISM-erhvervstillidsbarometer for servicesektoren i september blev præsenteret onsdag eftermiddag og viste et fald til 54,8 sammenlignet med 55,8 måneden forinden. Det var bedre end ventet, idet analytikerne havde spået om et større fald til til 54.6.

 

- ISM-barometeret er ikke lige så robust som det var tidligere i år, bemærkede økonom hos Economics LLC, Stewen Wood, til Bllomberg News. Det er dog fortsat på et niveau der indikerer en moderat fremgang for sektoren, vurderede økonomen.

 

Onsdag formiddag blev PMI-erhvervstillidsbarometeret for servicesektoren offentliggjort, og det viste et fald til 54,2 i september sammenlignet med 58,0 måneden forinden. Det var marginalt bedre end ventet, idet analytikerne havde ventet et fald til 54,0.

 

Detailsalget i eurozonen steg 0,1 pct. i august i forhold til måneden forinden og på årsbasis steg salget 1,0 pct. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet et salg på 0,5 pct. for måneden og ligeledes 0,5 pct. på årsbasis.

 

Den private beskæftigelsesindikator ADP for september viste en jobskabelse på 58.000 personer i forhold til nedreviderede 27.000 personer måneden forinden. Det var marginalt dårlige end ventet, eftersom at analytikerne havde ventet en jobskabelse på 60.000 personer. Opgørelsen bruges af nogle investorer som opvarmning til den vigtige arbejdsmarkedsrapport på fredag. Her venter økonomerne en jobskabelse på 95.000 personer, efter den overraskende jobreduktion måneden forinden.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )