Onsdagens obl.: Store kursfald efter Fed-nyhed

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag med store kursfald, efter at den amerikanske centralbank var aktuel med nyt i eftermiddagens handel. I en koordineret indsats med fire andre centralbanker vil banken tilføre yderligere likviditet til de finansielle markeder. Nyheden fik aktiemarkederne til at vende rundt fra minus til plus, mens obligationskurserne styrtdykkede.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede onsdag 0,58 point lavere i kurs 97,58 med en effektiv rente på 4,35 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,35 point lavere i kurs 88,70 med en effektiv rente på 5,21 pct.

Den amerikanske centralbank tog onsdag markederne med storm på nyheden om, at banken er gået sammen med Den Europæiske Centralbank og tre andre centralbanker i en koordineret indsats på at tilføre likvider til de finansielle markeder med 40 mia. dollar.

- Onsdagens nyhed fra den amerikanske centralbank gav et lettelsens suk på de finansielle markeder, udtalte seniorøkonom hos Handelsbanken, Rasmus Gudum-Sessingö, til RB-Børsen. Tiltaget fra den amerikanske centralbank øgede straks risikoappetitten, og renterne kørte markant op, og det er klart, at investorerne retter kanonen ind efter, at den væksthæmmende effekt fra kreditkrisen vil være knap så udpræget som tidligere, bemærkede seniorøkonomen.

Norges centralbank kunne ganske ubemærket hæve renten med 25 basispunkter til 5,25 pct., i lyset af onsdagens andre begivenheder. Centralbanken forklarede rentestigningen med, at inflationen er på vej op, og at jobskabelsen på arbejdsmarkedet har været større end ventet.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,468 dollar, og dermed lå euroen lidt styrket mod dollar. Den amerikanske tiårige T-bond lå ved dansk lukketid 1 12/32 lavere i kurs 100 29/32 med en effektiv rente på 4,13 pct.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )