Onsdagens obl.: Lavere i svag nyhedsstrøm

 

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag marginalt lavere. I fraværet af interessante nøgletal fik referatet fra seneste britiske rentemøde en del af opmærksomheden.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. med udløb i 2015, lukkede onsdag 0,17 point lavere i kurs 99,99 med en effektiv rente på 4,0 pct. Blandt realkreditobligationerne endte 4-35'erne 0,09 point lavere i kurs 92,48 med en effektiv rente på 4,79 pct.

 

- Det var en rolig dag uden de store nyheder. Vi så først lidt marginale rentefald og siden lidt rentestigninger, der mest var grundet i lidt teknisk handel, sagde seniorobligationshandler Peter Juhl Pedersen fra Jyske Bank til RB-Børsen.

 

Onsdagen formiddag blev referatet fra det seneste rentemøde i Storbritannien præsenteret. Investorerne havde lidt ekstra fokus på begivenheden, efter at den britiske centralbank overraskende hævede renten ved det forrige rentemøde. Referatet viste, et 5-4 split - fem stemmer for og fire imod.

 

- Det var egentligt ikke så overraskende. Rentestigningen var en overraskelse, og derfor forventede vi også at det ikke var en enstemmig beslutning. Meget tyder på at renten nu ligger fast i februar, udtalte seniorobligationshandler Peter Juhl Pedersen fra Jyske Bank til RB-Børsen. Referatet medførte en svag svækkelse af pundet mod dollaren.

 

Sammen med referatet for seneste Bank of England rentemøde fik investorerne også tal for den britiske BNP i fjerde kvartal, som steg 0,8 pct. Analytikerne havde forventet en 0,7 pct. stigning. Stigningen er den højeste siden andet kvartal i 2004.

 

Den italienske forbrugertillid faldt overraskende til 110,3 i januar i forhold til 113,6 måneden forinden. Analytikerne havde ventet et marginalt fald til 113,5.

 

Den norske centralbank overraskede investorerne med en renteforhøjelse til 3,75 pct. fra 3,5 pct. Analytikerne havde ventet en fastholdelse.

 

Investorerne går en spændende afslutning af ugen i møde. Meget af fokus vil være på USA.

 

- Vi har meget fokus på de amerikanske boligtal, der kommer torsdag og fredag. Det kan give en god pejling for økonomien, vurderede seniorobligationshandler Peter Juhl Pedersen fra Jyske Bank til RB-Børsen. Seniorobligationshandleren forventer et lidt svagere tal.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )