Onsdagens obl.: Kursstigninger for tredje dag i træk

 

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag med pæne kursstigninger, idet tirsdagens bekymringer i forhold til det sekundære lånemarked i USA fortsat havde hovedrollen i stykket, som nu har varet i tre dage og har fået investorerne til at søge mod sikker havn. Den positive stemning blev dog lidt indsnævret, efter at onsdagen bød på et stort udsalg af nye tyske statsobligationer.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede onsdag 0,14 point højere i kurs 95,99 med en effektiv rente på 4,58 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,05 point højere i kurs 88,45 med en effektiv rente på 5,22 pct.

 

- Flugten til sikker havn har markant understøttet obligationsmarkedet, udtalte obligationsstrateg hos Evolution Securities, Elisabeth Afseth, til Bloomberg News. Vi venter, at denne udvikling vil fortsætter et godt stykke tid endnu, og det vil understøtte obligationsmarkedet, vurderede strategen.

 

Bekymringerne for det amerikanske sekundære lånemarked opstod tirsdag, efter at Moodys sænkede kreditvurderingen af en sum obligationer, som er tilknyttet dette marked. Dernæst oplyste finanshuset Standard & Poors, at det sandsynligvis også vil ændre sin kreditvurdering på en række obligationer til en samlet værdi af 12 mia. dollar.

 

Den positive stemning onsdag blev indsnæret lidt forud for et stort salg af tyske statsobligationer til en samlet værdi 7 mia. euro. Tirsdag solgte Grækenland og Holland tilsammen statsobligationer for 7,7 mia. euro.

 

- Det er lidt svært at forestille sig, at de europæiske obligationskurser kan stige meget mere, set i lyset af onsdagens øgede udbud af obligationer, vurderede obligationschef hos Nomura International, Charles Diebel, til Bloomberg News.

 

Det græske ECB-medlem Nicholas Garganas udtalte onsdag, at der kun er begrænsede effekter fra problemerne ved det amerikanske sekundære lånemarked, men en forværret situation vil kunne sprede sig til flere områder af økonomien, vurderede Garganas. På den hjemlige front noterede ECB-medlemmet sig, at renten i eurozonen er relativ lav.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 3/32 point lavere i kurs 95 26/32 med en effektiv rente på 5,04 pct. Den amerikanske dollar fortsatte rekordnedturen mod euroen og dermed ind i uudforsket område. En euro kostede ved lukketid 1,3773 dollar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )