Onsdagens obl.: Kursfremgang indsnævret, lukker fladt

Investorerne formåede ikke at fastholde den positive stemning, som gjorde sig gældende det meste af onsdagen. Det vigtige tyske Ifo-erhvervstillidsbarometer for december kom ind med et større fald end ventet og dannede grundlag for en øget efterspørgsel efter de fastforrentede papirer. Aktierne vendte imidlertid rundt til kursfremgang i den sene handel, og obligationerne bevægede sig modsat og lukkede stort set fladt med en svag pil nedaf.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede onsdag 0,01 point lavere i kurs 97,74 med en effektiv rente på 4,32 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,02 point lavere i kurs 88,53 med en effektiv rente på 5,22 pct.

- Det bliver mere og mere tydeligt, at kreditkrisen har haft et kæmpe omfang, udtalte cheføkonom hos Morgan Stanley, Joachim Fels, til Bloomberg News.

- Bankerne har virkelig strammet på kreditterne, og Den Europæiske Centralbank er nødt til at foretage en kovending til næste år, så renterne vil mere sandsynligt blive sat ned end op, vurderede økonomen.

Onsdag formiddag blev det vigtige tyske Ifo-erhvervstillidsbarometer offentliggjort for december. Barometeret faldt til 103,0 i december i forhold til 104,2 måneden forinden. Det var mere end ventet, idet analytikerne havde ventet et fald til 103,8.

- De seneste indikationer for eurozonen har tegnet et billede af, at den økonomiske vækst vil blive aftagende til næste år, udtalte obligationschef hos Nomura International, Charles Diebel, til Bloomberg News. Det er værd at bemærke, at Ifo-barometeret er nede i det laveste niveau i to år, udtalte obligationschefen.

Efter markedernes lukketid vil fokus være rettet mod en tale fra det stemmeberettigede amerikanske centralbankmedlem Jeffrey Lacker, der taler om de økonomiske udsigter. Jeffrey Lacker har i forbindelse med kreditkrisen tidligere udtalt, at der vil gå lang tid, inden man har et helt overblik over den samlede indvirkning af hændelserne.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,439 dollar, og dermed er dollaren styrket en anelse mod euroen. Den amerikanske tiårige T-bond lå ved dansk lukketid 3/32 lavere i kurs 100 29/32 med en effektiv rente på 4,13 pct.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )