Onsdagens obl.: Kurserne faldt under rolig handel

 

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag lavere for anden dag i træk. Onsdagens makroøkonomiske offentliggørelser havde ikke potentiale til at ændre på morgenstundens sure stemning. PMI-erhvervstillidsbarometeret for servicesektoren i eurozonen kom ud præcis som ventet, mens detailsalget i eurozonen lidt overraskende faldt i maj. Aktiviteten var begrænset, idet de amerikanske markeder har lukket på grund af uafhængighedsdagen.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede onsdag 0,18 point lavere i kurs 95,72 med en effektiv rente på 4,61 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,27 point lavere i kurs 88,35 med en effektiv rente på 5,24 pct.

 

Investorerne ser nu frem mod rentemøderne torsdag i Bank of England og Den Europæiske Centralbank.

 

- Vi venter at Den Europæiske Centralbank holder renten uændret i morgen torsdag, udtalte obligationschef hos Pacific Investment Management, Ulrich Katz, til Bloomberg News. Der er bred enighed om, at centralbanken hæver renten med 25 basispoint til 4,25 pct. til september og en yderligere rentestigning til 4,5 pct. i år er endnu ikke fuldt ud indkalkuleret i markedet og det kan sætte obligationsmarkedet under mere pres, vurderede chefen.

 

PMI-erhvervstillidsbarometeret for servicesektoren i eurozonen steg til 58,3 i juni i forhold til 57,3 måneden forinden. Det var lig konsensusforventningerne fra en rundspørge foretaget af Bloomberg News.

 

Detailsalget i eurozonen faldt 0,5 pct. i maj, hvor analytikerne havde ventet, at salget ville være uændret i forhold til måneden forinden. På årsbasis steg salget med blot 0,4 pct., hvor analytikerne havde ventet en stigning på 1,7 pct.

 

Den svenske centralbank præsenterede onsdag referatet fra det seneste rentemøde tilbage fra den 19. juni, hvor centralbanken hævede renten med 25 basispoint til 3,50 pct. Referatet viste, at centralbankmedlemmerne enstemmigt stemte for rentestigningen, og at de havde strammet retorikken i forhold til tidligere. Centralbanken venter nu, at renten skal hæves til 4 pct. i år og sandsynligheden for yderligere pengepolitiske stramninger kan forekomme til næste år.

 

En euro kostede ved lukketid 1,362 dollar. Dermed blev euroen styrket mod dollar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )